Σιτάρι, ακόμη και η Μούργια θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τα «αναπαυόμενα» εκτάρια για να μειώσει την εξάρτηση από τις ξένες χώρες

Με τις έκτακτες παρεμβάσεις που αποφάσισε η Κομισιόν της ΕΕ να καλλιεργήσει περισσότερες το 2022 , η καλλιέργεια άνω των 100 χιλιάδων εκταρίων αγρανάπαυσης μπορεί επίσης να διασφαλιστεί στην Απουλία , η οποία έχει μείνει σε αγρανάπαυση λόγω ανεπαρκούς κερδοφορίας, για επιθέσεις από άγρια ​​πανίδα και λόγω της ξηρασίας που θα αυξηθεί. η πρόσθετη παραγωγή σκληρού σίτου για ζυμαρικά, μαλακού σίτου για την παρασκευή ψωμιού και καλαμποκιού για φάρμες. Αυτό βεβαιώνει η Coldiretti Puglia, αναφερόμενη στη δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα του διατάγματος του Υπουργείου Γεωργίας που εφαρμόζει την εκτελεστική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την παρέκκλιση για αγρανάπαυση το 2022:

Θα είναι δυνατή η αύξηση της καλλιέργειας σκληρού σίτου – λέει ο Coldiretti Puglia – με τις σπορές του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, αλλά στο μεταξύ, στην τρέχουσα εκστρατεία, η παραγωγή σιταριού κοστίζει στους αγρότες της Απουλίας έως και 600 ευρώ περισσότερα ανά εκτάριο λόγω της αύξηση του ενεργειακού κόστους που προκλήθηκε από τη χιονοστιβάδα του πολέμου στην Ουκρανία μετά την κρίση που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid, η οποία αντανακλάται σε καταρράκτη από τους σπόρους στο ντίζελ μέχρι τα λιπάσματα, σύμφωνα με την ανάλυση της Coldiretti Puglia, η οποία υπογραμμίζει την αιμορραγία κατά ο Σιτοβολώνας της Ιταλίας με την ανάγκη παρεμβάσεων για να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις σε σχέση με τις μη βιώσιμες πλέον αυξήσεις, ξεκινώντας από τον τομέα των σιτηρών που αντιπροσωπεύει ένα από τα σύμβολα της δύσκολης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η περιφερειακή γεωργία.

Segui tutte le news iscrivendoti al gruppo Whatsapp dedicato alla Provincia di Barletta-Andria-Trani oppure iscrivendoti sul canale Telegram cliccando qui.

Οι σπαρμένες εκτάσεις – προσθέτει ο Coldiretti Puglia – θα μπορούσαν να διπλασιαστούν ακόμη περισσότερο από την επόμενη σεζόν, με την παραγωγή σιταριού που πρέπει να επικεντρώνεται στη συσσώρευση, να υποστηρίζεται από κατάλληλες υπηρεσίες και να προσπαθεί για ολοένα υψηλότερη ποιότητα, στοιχηματίζοντας αποκλειστικά σε εκλεκτές ποικιλίες.πλέον αναγνωρίζεται παγκοσμίως Η μεταφορά σιταριού στη Ρωσία αποτελεί σοβαρό πλήγμα για την οικονομία, το οποίο επηρεάζει επίσης άμεσα την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, όπου – διευκρινίζει η περιφερειακή Coldiretti – το επίπεδο αυτάρκειας της κοινοτικής παραγωγής κυμαίνεται από 82% έως σκληρό σιτάρι που προορίζεται για τα ζυμαρικά στο 93% για το καλαμπόκι που προορίζεται για ζωοτροφές έως και 142% για το μαλακό σιτάρι που προορίζεται για την παρασκευή ψωμιού σύμφωνα με την ανάλυση της Coldiretti σχετικά με την τελευταία προοπτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία υπογραμμίζει τη σημασία της επένδυσης στη γεωργία για τη μείωση της εξάρτησης από το εξωτερικό και να μην υποκύψει σε διατροφικό εκβιασμό.

Η Ιταλία αναγκάζεται να εισάγει γεωργικές πρώτες ύλες λόγω των χαμηλών μισθών που καταβάλλονται στους αγρότες που αναγκάστηκαν να μειώσουν την εθνική παραγωγή καλαμποκιού σχεδόν κατά το 1/3 τα τελευταία 10 χρόνια κατά τα οποία ακόμη και ένα στα πέντε χωράφια σιταριού έχει εξαφανιστεί με απώλεια σχεδόν μισό εκατομμύριο εκτάρια καλλιεργούνται επειδή πολλές βιομηχανίες για τη μυωπία προτιμούν να συνεχίσουν να αγοράζουν κερδοσκοπικά στην παγκόσμια αγορά εδώ και χρόνια, εκμεταλλευόμενες τις χαμηλές τιμές των τελευταίων δεκαετιών. Για κάθε ευρώ που ξοδεύουν οι καταναλωτές σε φρέσκα και επεξεργασμένα τρόφιμα, μόλις 15 σεντ πηγαίνουν κατά μέσο όρο στους αγρότες, αλλά αν λάβουμε υπόψη μόνο τα μεταποιημένα προϊόντα, η αμοιβή στην ύπαιθρο πέφτει κατά μέσο όρο σε μόλις 6 σεντ, σύμφωνα με ανάλυση της Coldiretti με βάση την Ismea. δεδομένα.

---- Comunicazione di servizio di VideoAndria.com ---- l'articolo prosegue più sotto ----- ---- Fine comunicazione di servizio di VideoAndria.com ---- l'articolo prosegue qui sotto -----

Για να τιμωρηθούν περισσότερο με τις μεγαλύτερες ποσοστιαίες αυξήσεις στο τρέχον κόστος – συνεχίζει η Coldiretti Puglia – είναι ακριβώς η καλλιέργεια δημητριακών, από σιτάρι μέχρι καλαμπόκι, που χρησιμοποιεί η χώρα λόγω της έκρηξης στο κόστος του ντίζελ, των λιπασμάτων και των σπόρων και της αβεβαιότητας. σχετικά με τις τιμές πώλησης με τιμές στο έλεος της κερδοσκοπίας της αγοράς. Η περικοπή των καλλιεργειών που προκαλείται από την αύξηση του κόστους – υπογραμμίζει η Coldiretti Puglia – κινδυνεύει να αυξήσει την εξάρτηση από το εξωτερικό για γεωργικές προμήθειες με την Ιταλία, η οποία είναι ήδη υποχρεωμένη να εισάγει το 64% του σιταριού για ψωμί, το 44% του απαραίτητου για τα ζυμαρικά, αλλά και Το 16% του γάλακτος που καταναλώνεται, το 49% του βοείου κρέατος και το 38% του χοιρινού, χωρίς να ξεχνάμε ότι με τις εθνικές καλλιέργειες καλαμποκιού και σόγιας, απαραίτητες για τη διατροφή των ζώων, Μόνο το 53% και το 27% των ιταλικών αναγκών καλύπτονται αντίστοιχα, σύμφωνα με την ανάλυση του Centro Studi Divulga. Οι καλύτερες επιλεγμένες ποικιλίες σκληρού σίτου – καταλήγει η Coldiretti Puglia – από τον Emilio Lepido έως το Furio Camillo, από τον Marco Aurelio έως τον Massimo Meridio μέχρι το σιτάρι Panoramix και Maiorca, καλλιεργούνται από αγρότες στην επικράτεια της Απουλίας που παράγει περισσότερο από το 1/4 του συνόλου της ιταλικής σκληρό σιτάρι. Το διάγραμμα:

 

ΠΟΥΓΛΙΑ

2020

---- Comunicazione di servizio di VideoAndria.com ---- l'articolo prosegue più sotto ----- ---- Fine comunicazione di servizio di VideoAndria.com ---- l'articolo prosegue qui sotto -----

2021

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ

συνολική έκταση – εκτάρια

συνολική παραγωγή – πεντόνια

συνολική έκταση – εκτάρια

συνολική παραγωγή – πεντόνια

    Μαλακό σιτάρι

15000

402800

7100

233000

    σκληρό σιτάρι

344300

9904500

343500

9718500

    κριθάρι

22350

549000

22050

550000

    βρώμη

24650

562400

24550

564400

    καλαμπόκι

840

52300

835

53500

    ζαχαρόχορτο

100

4000

100

4000

    άλλα δημητριακά

6040

126800

6090

133810

ΣΥΝΟΛΟ

413280

11601800

404225

11257210

 

  • Επεξεργασία Coldiretti Puglia στην πηγή δεδομένων Istat

 

Μπάρι, 1 Ιουνίου 2022

Σχετικά με το blog VideoAndria.com , υπενθυμίζουμε ότι είναι δυνατή η λήψη όλων των ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο από το Telegram με την εγγραφή σας στην παρακάτω διεύθυνση > https://t.me/andriabarlettatrani < από το Instagram στην παρακάτω διεύθυνση > instagram. com/andriapoglia < καθώς και από το Facebook κάνοντας κλικ στο ” μου αρέσει ” στο > Facebook.com/VideoAndriaWebtv < και από το Twitter στην παρακάτω διεύθυνση > twitter.com/videoandria <. Επίσης μέσω του Telegram είναι δυνατή η αποστολή αναφορών σε πραγματικό χρόνο ακόμα και με βίντεο και φωτογραφίες. Μπορείτε επίσης να μας γράψετε μέσω Whatsapp για να μας στείλετε αναφορές επίσης με φωτογραφίες και βίντεο κάνοντας κλικ εδώ και εγγραφείτε στην ομάδα για να λαμβάνετε τους συνδέσμους μας κάνοντας κλικ εδώ . Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι μπορείτε να ακολουθήσετε όλα τα tweets μας στο https://twitter.com/videoandria . Οι ενημερώσεις του VideoAndria.com βρίσκονται επίσης στο linkedin.com/company/andrianews και στο https://vk.com/andrianews .

#andria #casteldelmonte #andriesi #provinciabat #piazzacatuma #sanvalentinoandria #vialecrispiandria #sanvalentinoandria #comuneandria #comunediandria #chiavara #centrostoricodiandria #andriabarlettatrani #andrianotizie #documentariandria #andrianews #videoandria #videoandria.com #andriafacebook #andriawhatsapp #andriatelegram #andriainstagram #andriapuglia

Ricordiamo che è possibile ricevere tutte le news in tempo reale dall'app gratuita Telegram iscrivendosi al seguente indirizzo: https://t.me/andriabarlettatrani. Sempre attraverso Telegram è possibile inviarci segnalazioni in tempo reale anche con video e foto. Ricordiamo inoltre che cliccando "MI PIACE" sulla Pagina https://www.facebook.com/videoandria.notizie/ è possibile seguire tutte le news da Facebook. E' possibile scriverci anche via Whatsapp per inviarci segnalazioni anche con foto e video cliccando qui ed iscriversi al gruppo per la ricezione dei nostri link cliccando qui. Ricordiamo, inoltre, che è possibile seguire tutti i nostri tweet all'indirizzo https://twitter.com/videoandria. Gli aggiornamenti di VideoAndria.com sono anche su linkedin.com/company/andrianews e su https://vk.com/andrianews.